Yalnızlık Testi, bireylerin yalnızlık düzeylerine dair semptomları ölçer. Ölçüm aracı olarak U.C.L.A Yalnızlık Ölçeği kullanılmıştır. Halk arasında ölçekler, genellikle test adı altında kullanılmaktadır.
Yalnızlık
Yalnızlık hissi, kısaca bireyin ilişkiler ağı içerisindeki tatminliğini kapsar. Etkileşimde bulunduğu ilişkiler içerisinde kendini anlaşılabilir bulduğu veya değerli hissettiği gibi algılardan söz edebiliriz. Birey, özellikle zorlayıcı dönemlerden geçerken sosyal destek mekanizmalarına (aile, arkadaş gibi) destek duyar. Bu destekten yoksun bireyler, bu zorlayıcı süreçleri daha zor atlatır veya atlatamayabilir. Dolayısıyla yalnızlık hissi yüksek olan bireyler özellikle kriz dönemlerinde diğer bireylere göre daha kolay depresyona girmesine veya maddeye yönelmesine sebep olabilir.
Depresyon Testi için tıklayın.
Yalnızlık Testi Nasıl Uygulanır?
Yalnızlık Testi içerisinde çeşitli duygu ve düşünceleri içeren ifadeler bulunmaktadır. Yapmanız gereken, her ifadede tanımlanan duygu ve düşünceyi ne sıklıkta hissettiğinizi ve düşündüğünüzü en iyi şekilde ifade eden cevabı işaretlemektir.
Depresyon, umutsuzluk gibi tüm psikoloji testlerini görmek için tıklayın!
Yalnızlık ve Bilişsel Davranışçı Terapi
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), yalnızlıkla başa çıkmada etkili bir yaklaşımdır çünkü bireylerin yalnızlıkla ilgili olumsuz düşüncelerini tanıyıp değiştirmelerine yardımcı olur. BDT, kişilere sosyal etkileşimler ve sağlıklı ilişkiler kurma konusunda beceriler kazandırarak yalnızlık hissini azaltabilir ve daha tatmin edici bağlantılar kurmalarına yardımcı olabilir.